Profil — Per Andersen
Leder for kommunikasjon og forretningsutvikling i ErkeHva slags erfaring tar du med deg inn i din nye stilling? Jeg har alltid vært opptatt av å forstå mennesker, deres behov og hvordan vi kan bruke teknologi for å løse disse — å gjøre det komplekse ukomplisert og mer tilgjengelig. Dette har vært en rød tråd gjennom hele min karriere, enten det har vært gjennom utvikling og formidling av digitale ressurser rettet mot utdanningssektoren eller det å arbeide fram god kommunikasjon og bygge merkevare.
Hvorfor Erke? Jeg ble tiltrukket av Erke fordi det var en unik mulighet til å ta i bruk all den kunnskapen og forståelsen jeg har akkumulert gjennom hele mitt arbeidsliv. I Erke har vi en empatisk tilnærming som jeg føler en sterk tilhørlighet til. Vi sitter på samme side av bordet som kunden, løser utfordringer i felleskap og har hjertet med i å levere det beste for kunden. Jeg finner enorm glede i en slik prosess, og dette er drivstoffet og drivkraften for meg. I tillegg har Mikael og jeg et verdisett og interesser som er sammenfallende og jeg gleder meg til å jobbe tett med ham.
Hvordan ser du på fremtiden i denne rollen? Vi er i en tid hvor teknologi utvikler seg raskt, og det er viktig for oss å være i forkant av denne utviklingen og definere den. Min rolle vil være å bidra med min erfaring og kunnskap for å sikre at vi utvikler løsninger som hele tiden er relevante, meningsfulle og hensiktsmessige for våre kunder og deres brukere og kunder. Jeg er veldig glad for å være en del av denne reisen.
Har du en bok, podcast, serie og/eller film som har gjort inntrykk på deg i det siste? 🎧 Jeg vil anbefale podcasten «The Myth of Normal» med Dr. Gabor Maté fra «The Tim Ferris Show», som utforsker mental og fysisk helse og bearbeiding av traumer.
📚 Boka «Mors og fars historie» av Edvard Hoem koste jeg meg med i sommer. Han beskriver livshistorier som griper en, og et forhold mellom veldig ulike personer, der kjærligheten ikke nødvendigvis er verbalisert, men allikevel er dypt forankret og vises gjennom å forstå den andre og i handling. Jeg er fascinert av dette, og tror kreativitet har sitt utspring i dynamikken og friksjonen som oppstår i spenningsfeltet mellom ulikheter. For å oppnå varme og energi må det være friksjon. Jeg tenker at å akseptere ulikheter og utforske det feltet er viktigere, mer spennende og bærekraftig enn å ha et mål om å endre på situasjoner eller personer for å bli mest mulig like.
🎬 Sjekk også gjerne ut dokumentarfilmen «Moonage Daydream» om David Bowie — måten den er laget på er utrolig spennende og gjenspeiler ham som artist, kunstner og menneske.